Mexicaans eten; daar kan ik soms nou echt zin in hebben! Een vullende maaltijd welke heel snel op tafel staat. Daar heb ik wel een receptje voor.
Ik gebruikte precies de ingrediënten die je zou verwachten bij een Mexicaanse schotel: chips, salsa, jalapeno’s, bonen en een flinke dot guacamole.
De lekkere twist: de reguliere wraps, tortilla chips of taco’s vervang je door eigengemaakte chips van tortilla’s. Een tijd geleden at ik wraps voor het eerst op deze manier en nu wil ik nooit meer anders. (dat zegt wel genoeg denk ik?)

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 zak Hak chili bonenschotel
- 4 grote wraps (ik koos volkoren)
- 1 pakje vegetarisch rul gehackt (dit is optioneel)
- 1 courgette
- 1 rode ui
- 3 el salsasaus
- 1 avocado
- 1/2 citroen
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 el olijfolie
- peper en zout
Instructies
Verwarm de oven vast voor op 180 graden Celsius.
- Maak alvast de guacamole; prak de avocado met een vork en voeg hier het citroensap van een halve citroen aan toe. Voeg naar wens peper en zout toe.
- Snijd alvast de courgette in kleine blokjes en snipper het uitje.
- Maak nu de tortillachips; snijd de wraps in driehoekjes (taartpunten) en marineer ze met olijfolie, knoflookpoeder, peper en zout. Verdeel de driehoekjes op bakpapier over de bakplaat. Bak 6-7 minuten in de oven.
- Verwarm een pan op het vuur. Fruit de ui aan en voeg vervolgens het gehakt toe.
- Voeg nu de courgette toe en roerbak nog even mee.
- Voeg tot slot de bonenmix toe en verwarm het geheel.
- Laat de chips even afkoelen wanneer je deze uit de oven het gehaald; dan worden ze knapperig.
- Serveer de bonenschotel op een bord met chips, guacamole, salsa en jalapeno’s.
Smakelijk eten! Hak heeft meerdere sta-zakken voor verschillende schotels; probeer vooral uit welke jij lekker vindt.