De laatste tijd probeer ik wat vaker healthy-ish recepten uit. Vegan betekent namelijk niet dat alles automatisch heel gezond is.
Misschien maar goed ook want deze koeken had ik niet willen missen.
Deze koeken bestaan uit kokosrasp, appelmoes, havermeel en banaan (oké en een snufje bakpoeder). Super easy dus! Ik was van plan om kokosmakronen te bakken met aquafabe, maar ik had geen kikkererwten meer in huis. Misschien maar goed ook want deze koeken had ik niet willen missen.
Ik bakte de koeken in de oven, maar in de aifryer is dit zeker ook mogelijk. Wil je de kokoskoeken wat bijzonderder maken kun je ervoor kiezen pure chocoladestukjes toe te voegen of gedroogd fruit voor een zoetere variant.
Bewaar de koeken in een afgesloten trommel of vries ze in. Net gebakken smaken ze natuurlijk het allerlekkerst.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 130 gram geraspte kokos
- 100 gram ongezoete appelmoes
- 50 gram havermeel (=gemalen havermout)
- 1 kleine banaan of 1/2 grote banaan
- 1 tl bakpoeder
Instructies
Maak de kokoskoeken als volgt:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed het bakplaat alvast met bakpapier.
- Pureer de banaan en meng met de appelmoes.
- Meng in een andere kom de havermeel met de geraspte kokos en bakpoeder. Voeg deze ingrediënten toe aan het natte mengsel, schep door met een lepel en kneed daarna met je handen verder. Rol 6 gelijke ballen van het deeg en druk plat op de bakplaat.
- Bak de koeken in circa 20 minuten goudbruin in de oven. Laat ze kort afkoelen zodat de buitenkant knapperig wordt en de binnenkant zacht blijft.

Enjoy! Ik at de koeken als tussendoortje op werk, super lekker als snack.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Vind ik leuk! Ik deel je post in mijn stories en highlight.