Oehh ik hou ervan. Mexicaans getint eten. Deze ovenschotel gemaakt van wraps, een vulling met vegagehakt, tomaat, groenten én kaassaus is helemaal vegan!
Wij eten best vaak wraps; het is makkelijk, je kunt makkelijk variëren en smaakt altijd goed. Soms eet ik het als lunch, maar meestal als diner. Al eerder postte ik een recept met krokante chips gemaakt van tortilla. Nu leek het me leuk weer eens een nieuw recept te proberen met wraps.
Een kaassaus kon natuurlijk niet ontbreken. Ik maakte deze met plakken vegan kaas, maar je kunt evengoed geraspte kaas gebruiken, het merk/soort maakt ook niets uit voor dit recept. Kies gewoon wat jij lekker vindt zou ik zeggen.
Ook qua groenten kun je natuurlijk variëren. Gebruik paprika in plaats van courgette of verruil het vegagehakt door kindeybonen. Ik gebruik naturel wraps, maar deze kun je evengoed vervangen door maïswraps, volkoren of meergranen wraps.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 8 tortilla wraps
- 1 bakje vega rulgehakt (150-200gram)
- 1 plak vegan kaas (circa 30 gram)
- 100 ml plantaardige ongezoete sojayoghurt
- 1/2 courgette
- 150 gram champignon
- 3 tomaten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 klein blikje maïs
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl komijnpoeder
- snuf peper en zout
- olie om in te bakken
Instructies
Maak de wraps uit de oven als volgt:
- Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en zet alvast een ovenschaal klaar.
- Snipper de ui, pers de knoflook en snijd de groenten in kleine blokjes.
- Verhit een pan met olie en fruit hierin de ui en knoflook in circa 3 minuten. Voeg daarna de overige groenten, behalve de tomaat en maïs, en het rulgehakt toe. Roerbak samen met de kruiden nog een aantal minuten.
- Voeg nu de tomaten, tomatenpuree en maïs toe en verwarm kort.
- Snijd, indien nodig, de kaas in kleine stukjes en meng dit met de sojayoghurt. Voeg een flinke snuf zout en peper toe en roer goed door.
- Leg een wrap aan de rand van de ovenschotel en schep hierin een grote lepel van het groentemengsel. Vouw de wrap dicht en draai de open kant van de wrap naar beneden, zodat de wrap gesloten blijft. Herhaal dit zodat alle wraps gevuld zijn.
- Giet tot slot de kaassaus over de wraps en bak het geheel circa 15-20 minuten in de oven, totdat de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Eet smakelijk! Naar wens kun je er nog guacamole, een salade of tortillachips bij serveren.
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Dat zou ik heel erg leuk vinden.