Een haat-liefde verhouding heb ik met tempeh. Toen ik voor het eerst van tempeh hoorde en opzocht hoe het gemaakt werd (gecontroleerde fermentatie van gekookte sojabonen met een Rhizopus schimmel), dacht ik niet meteen: Yes dat wil ik!
De eerste keer (wist ik veel?!) sneed ik er grote blokken van en bakte ik deze in een pannentje met boter. Door de veel te grove stukken knabbelde ik niet veel later op deels ongebakken tempeh. Gadver.
Eens maar nooit meer, dacht ik toen. Een paar weken later, toen ik deze nare ervaring verwerkt had, las ik toch maar eens wat tips online over de bereiding van tempeh. Ik deed een nieuwe poging, en ja, die lukte!
Door de veel te grove stukken knabbelde ik niet veel later op deels ongebakken tempeh. Gadver.
Inmiddels heb ik al heel wat keren tempeh klaargemaakt en genoten van zowel de smaak als de structuur. Heb je nog nooit tempeh op? Of wil je tempeh, net zoals ik, een nieuwe kans geven? Probeer het eens met dit recept!
Verzamel voor de tempeh- marinade: Verzamel voor de salade: Verzamel voor de dressing: Indien je een airfryer hebt raad ik je aan deze te gebruiken. Heb je geen airfryer, verwarm dan de oven vast voor op 180 graden Celsius. Maak de dressing: Maak de salade: Eet smakelijk! Uiteraard kun je variëren met andere groenten, zoals (geroosterde) courgette, tomaat, ui, champignon . Of voeg een koolhydraatbron toe, als rijst, (zoete) aardappel of quinoa. Maar net waar je zin in hebt!
Ingrediënten
Instructies