Sweet, sweeter, sweetest. Dit is er eentje voor de zoetekauwen. En voor iedereen die van fluffy pannenkoeken houdt.
Bet you do! De combinatie van aardbei, kaneel en banaan (welke in de pannenkoekjes zit) is wat mij betreft perfect. Een heerlijk recept voor in het weekend; maak het voor de hele familie of gewoon voor jezelf.
Voor dit recept deed ik inspiratie op bij de Ihop; een eettent in Amerika waar je de ultieme American pancakes kunt eten. Mijn vriend en ik bezochten de Ihop in New York en waren met name verbaasd over de siropen voor over de pannenkoeken. Zo zoet, maar oh zo lekker!
Lees hieronder het recept; maak je eigen American pancakes.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 200 ml sojamelk
- 100 gram havermout (of havermeel)
- 1 middelgrote rijpe banaan
- 1 el agavesiroop
- 1 el appelazijn
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl kaneel
- snuf zout
- bakboter
Instructies
Maak de pannenkoeken als volgt:
- Mix de havermout fijn in een blender of mixer (of neem havermeel).
- Mix (apart van het meel) de banaan met de sojamelk.
- Voeg de delen bij elkaar in een kom.
- Mix in een apart kommetje de appelazijn met het bakpoeder; dit gaat schuimen, voeg het toe aan he beslag en roer goed door met een garde.
- Meng de kaneel met de agavesiroop en leng aan met een theelepel water.
- Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur in een koekenpan met bakboter. Wanneer je het pannenkoekje kunt verschuiven in de pan, is deze klaar om omgedraaid te worden.
- Serveer de pannenkoekjes met de aardbeitjes en kaneelsiroop.
De pannenkoekjes zijn het lekkerst om warm te eten; de kaneelsiroop schenk je over de pannenkoekjes.