Hét hapje voor bij de afternoon tea. Althans volgens de Schotten. Daar komt dit heerlijke broodje namelijk van oorsprong vandaan. Inmiddels is het wereldwijd een begrip.
Dit kan simpelweg niet mislukken.
De scone vind ik zelf erg lekker omdat het niet heel zoet is van zichzelf. Je kunt het met de jam zo zoet maken als je zelf wilt. Daarnaast is het echt een heel makkelijk recept. Dit kan simpelweg niet mislukken.
Handig voor wanneer je dus nog niet zo vaak (plantaardig) gebakken hebt. De broodjes worden standaard gegeten met jam en room. Ik gaf er echter een eigen twist aan en maakte een jam-sausje met rood fruit en serveerde het met gezoete soja-yoghurt. Die combinatie maakte de scone helemaal af.
Hieronder lees het recept voor deze heerlijke scones.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten voor de scones:
- 250 gram patentbloem
- 150 ml plantaardige melk (ik gebruikte ongezoete sojamelk)
- 50 gram plantaardige boter (wajang)
- 2 zakjes vanillesuiker
- 1 el kristalsuiker
- 1 el citroensap
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
Verzamel de volgende ingrediënten voor de sausjes:
- 4 el sojayoghurt
- 2 el frambozenjam (of andere rood fruit smaak)
- 2 el bevroren rood fruit
- 1 el poedersuiker
Instructies
Maak de scones als volgt:
- Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
- Zeef in een kom de bloem en meng met het bakpoeder, een snufje zout en de suiker.
- Smelt de boter vervolgens tot deze vloeibaar is en voeg de boter samen met de melk toe aan de de droge ingrediënten. Kneed met je handen circa 10 minuten totdat er een stevig en soepel deeg ontstaat.
- Kneed het deeg een groot vierkant en hak met een scherp, groot mes het blok in acht gelijke stukken.
- Verdeel de deeghompen over een met bakpapier beklede bakplaat en bak circa 20 minuten.
- Laat de scones even afkoelen alvorens je ze serveert.
Terwijl de scones in de oven staan, heb je mooi tijd om de jam-saus en soja-yoghurt topping te maken:
- Doe de jam in een blender en voeg het diepvriesfruit hieraan toe, mix tot er een glas mengsel ontstaat. Indien je de jam-saus graag wat dunner wilt, voeg dan wat extra water toe.
- Voeg de poedersuiker bij de sojayoghurt en roer goed door.
Serveer de scones opengesneden met een heerlijke dot van beide sauzen, puur genot!
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Zou ik heel erg leuk vinden.