Wanneer ik zin heb in chips, eet ik gewoon chips. Het liefst naturel ribbel. Deze chips gemaakt van banaan en appel is dan ook geen vervanger voor je normale chips.
Maar het is wel een super lekkere, verantwoorde en satisfying snack. De oventijd is vrij lang, maar verder heb je er heel weinig werk aan.
Ik gebruik friszure appeltjes met schil en bananen, die hoeven niet heel rijp te zijn. De combinatie met kaneel past goed bij het fruit. Niet zo’n kaneel liefhebber? Je kunt ook een beetje vanillesuiker nemen of je laat de chipjes naturel.
De truc is om niet teveel chipjes in een keer te bakken; ieder chipje heeft ruimte nodig op de bakplaat en laat de chipjes volledig afkoelen voordat je ze in een luchtdicht bakje bewaard.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 1 middelgrote appel met schil
- 1 banaan
- 1 el kaneel
- snufje zout
Instructies
Maak de chips als volgt:
- Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius en zet een bakplaat klaar.
- Was en droog de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in plakjes (van circa 1-2 mm). Pel de banaan en snijd in plakjes (van circa 1-2 mm).
- Meng de kaneel met het zout en verdeel gelijkmatig over beide kanten van de plakjes appel en banaan. Bak de chipjes 2 uur in de oven. Laat daarna volledig afkoelen.

Enjoy!
Deel jouw resultaat!
Ga jij dit recept maken? Deel vooral het resultaat! Dat kan via Instagram: tag @growingintothefuture in jouw foto of gebruik de hashtag #growingintothefuture. Dat zou ik leuk vinden!