Een (soja)yoghurt ontbijtje is voor mij niet compleet zonder een beetje muesli of granola. Het geeft een bite, is vullend en geeft nog meer smaak aan je ontbijt!
Het allerlekkerst is dan natuurlijk zelfgemaakte muesli of granola. Eerder maakte ik al deze crispy granola. Vanuit die basis kun je eindeloos variëren. Dit keer koos ik voor een uitgesproken smaak, namelijk chocolade.
Heerlijk voor in je yoghurt, in wat melk of zelfs op een toetje in plaats van koekkruim.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 80 gram havermout
- 20 gram gepofte tarwe
- 25 gram gebroken lijnzaad
- 50 gram notenmix (ongezouten)
- 20 gram cacaopoeder
- 20 gram gedroogde abrikoos
- 10 gram gedroogde cranberry’s
- 10 gram rozijnen
- 1 blokje pure chocolade
- 2 el agavesiroop
- 2 el olijfolie
- 1 tl kaneel
- snuf zout
Instructies
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
- Snijd de gedroogde vruchten in stukjes en hak de noten.
- Mix nu in een kom alle ingrediënten, behalve de chocolade, door elkaar.
- Bedek de bakplaat met bakpapier en verdeel het mengsel hierover.
- Bak de mix gedurende 20 minuten in de oven; controleer na 10 minuten of de granola niet te bruin wordt (hussel het geheel dan even door elkaar).
- Laat minimaal 15 minuten afkoelen; pas dan wordt de granola krokant.
- Hak tot slot de pure chocolade fijn en voeg deze toe wanneer de granola afgekoeld is.
Wanneer je de granola in een glazen pot doet, kun je er lekker lang mee doen!