Vrijdagmiddag, een verjaardag, kerstavond, het jaarlijkse familiefeestje? Er wordt geborreld!
‘Oh dat mag je zeker ook al niet hebben he?” Nee inderdaad, die blok kaas laat ik liggen, de kipspiesjes laat ik aan me voorbij gaan en de schaal met bitterballen geef ik direct door aan de buurman. Op sommige plekken kan ik inderdaad vrijwel niks snacken. Jammer, maar helaas.
Meer dan eens werd ik echter zeer positief verrast door plantaardige opties. Wrapjes met humus en gegrilde groenten, gezouten notenmix, groenteballetjes, rijstzoutjes, zoute stengels of gewoon een stokbroodje met tomatentapenade. Kan allemaal gewoon.
Zelf sta ik ook graag in de keuken en probeer dan ook vaak nieuwe ideetjes uit. Zo maakte ik deze spiesjes. Een echt hapje, welke je zo uit het vuistje kunt eten.

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 100 gram tempeh
- 200 gram kleine kastanje champignons
- 1 takje bosui
- 1 el ketjap manis
- 1 tl chilisaus
- 1 el gebakken uitjes
- (houten) spiesen
Instructies
Maak de spiesjes als volgt:
- Verwarm de oven of airfryer voor op 200 graden Celsius.
- Maak de marinade van ketjap en chilisaus. Snijd de tempeh in blokken van 1 bij 1 cm, snijd de bosui fijn en maak de champignons schoon. Voeg de tempeh, bosui en champignons toe aan de marinade. Laat dit circa 10 minuten staan.
- Rijg de champignons en tempehblokjes om en om op de spiesen en dip vervolgens in de gebakken uitjes.
- Bak de spiesjes gedurende 15 minuten in de airfryer of oven.
De spiesjes eet je warm het lekkerst.