Een pannenkoekje, bak havermout, kommetje sojayoghurt, boterham met pindakaas of crackers met humus; allemaal lekker om mee te ontbijten.
Maar soms kan ik ‘s ochtends al dromen van cake, taart en ander gebak. Zo kwam ik op het idee om deze ontbijtmuffins te maken. In tegenstelling tot “echte” taartjes zijn deze wel verantwoord in de ochtend.
Ze zijn namelijk gemaakt met havermeel, bevatten enkel natuurlijke suikers (uit banaan en appelmoes) en vullen goed. De muffins zijn niet heel zoet van zichzelf, dus extra lekker met een beetje jam of pindakaas!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 100 gram havermeel (of havermout; deze kun je zelf even fijn malen)
- 1 rijpe banaan
- 2 el appelmoes
- 2 el plantaardige melk
- 2 el granenmix of muesli
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl baksoda
- 1/2 el appelazijn
- snuf zout
Instructies
Maak de muffins als volgt:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius of zet de airfryer klaar.
- Meng het meel, de bakpoeder en snuf zoet met elkaar.
- Pureer de banaan, meng de banaan met appelmoes en plantaardige melk.
- Voeg nu de natte ingrediënten toe aan de droge ingrediënten. Roer nog niet door.
- Meng in de tussentijd de baksoda met de appelzijn; dit gaat schuimen. Voeg het mengsel meteen toe aan de andere ingrediënten.
- Roer nu alles door met een spatel; roer niet langer dan nodig en vooral niet te hard.
- Verdeel het beslag over de muffinvormpjes en bak de muffins 15 minuten in de oven of airfryer.
Eet smakelijk! Je kunt de muffins ook na het afkoelen invriezen; eet ze op wanneer je er zin in hebt.