Het aspergeseizoen is begonnen! En dan moeten er natuurlijk asperges gegeten worden. Met een beetje ham, een zalmpje of een gekookt eitje. Aan die combinaties dacht ik als vegan ook.
De smaak en textuur deden me bij de eerste hap zeer zeker aan zalmfilet denken.
En wie zegt dat dat niet gewoon kan? De Sofish Salmon Style fillets verschenen dan ook precies op tijd in het winkelschap. Ik kocht de filets bij de Jumbo en kon niet wachten er iets lekkers mee te maken.
Bij deze alvast even een kleine review van de filet: ik vond hem erg lekker! De smaak en textuur deden me bij de eerste hap zeer zeker aan zalmfilet denken. Wel is een stukje zalmfilet (in mijn herinnering) zachter en zijn er glibberige laagjes, waardoor de filet wat uit elkaar valt. Deze filet is wat vaster en vleziger van structuur. Verder vond ik hem lekker zout, net zoals een zalmpje. Toch is de filet laag in zout; een pluspunt!

Ingrediënten
Verzamel de volgende ingrediënten:
- 200 gram witte geschilde asperges
- 1 Sofish zalmfilet
- 1 grote kruimige aardappel
- 20 gram plantaardige geraspte kaas
- 15 ml (1 el) alpro kookroom
- 15 ml (1el) mosterd
- 15 ml (1el) azijn
- 1/2 citroen
- takje peterselie
- peper en zout
Instructies
Kook de asperges als volgt:
- Breng een liter water en en sap van een halve citroen aan de kook
- Voeg de asperges toe en kook gedurende 5 minuten.
- Laat de asperges vervolgens zo’n 10 minuten in het kookvocht staan.
Pof de aardappel en bak de zalmfilet
- Prik gaatjes in alle zijden van de aardappel en maak de aardappel vochtig.
- Pof de aardappel nu gedurende 8 minuten in de magnetron (600 watt)
- Snij de aardappel in het midden in, zodat je de saus hierin kunt doen.
- Bak de zalmfilet in een pan met een beetje boter.
- Bak aan alle kanten aan, gedurende 10 minuten.
Maak de kaas-roomsaus:
- Zet een steelpannetje op het vuur en doe hierin de kaas, mosterd, azijn en 1 eetlepel water.
- Verwarm het mengels op laag vuur; blijf roeren totdat alle kaas gesmolten is en er geen klontjes meer zijn.
- Voeg nu de room toe en blijf roeren gedurende 2 minuten.
Leg de asperges, aardappel en zalmfilet op een bord en verdeel de saus; doe een gedeelte in de aardappel, giet de rest over de asperges en zalm. Maak het af met een beetje peterselie en voeg naar wens peper en/of zout toe.
Eet smakelijk! 😀