Het is bijna Kerst! Paniek in de tent, wat gaan we maken? Wellicht is dit het eerste jaar dat je plantaardig eet of krijg je veganistische gasten.
Maar het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. In deze blog deel ik vijf recepten welke heel eenvoudig, lekker en zeker ook feestelijk zijn. Kortom, dit zet je met een gerust hart op tafel.
1. Om te beginnen (letterlijk) deze bietencarpaccio. Ik maakte dit vorig zelf met de Kerst en dat beviel erg goed. Het is een simpel gerecht, waardoor je nog genoeg tijd hebt voor de andere gangen. Daarnaast schreeuwt dit recept qua smaak en uiterlijk: Kerst.
2. Voorkeur voor een warm gerechtje vooraf? Met soep zit je altijd goed! Ga voor deze pompoensoep en serveer ‘m in de pompoen zelf. Dat geeft een leuke twist aan het diner. (En het scheelt weer wat afwas.)
3. Bij het hoofdgerecht mag vlees vaak al helemaal niet ontbreken. Dan is dit gerecht een goed alternatief. De jackfruit zorgt voor een vlezige structuur. Deze bladerdeegpotjes lijken op pasteitjes met ragout. Maak er aardappeltjes uit de oven, sperziebonen, appelcompote en een salade bij en je hebt een heerlijk hoofdgerecht!
4. Toetjestijd! De klapper. Maar he, dat Vienetta kunnen we wel overtreffen toch? Dit dessert van cookies & cream met winterse jam zal vast door iedereen gewaardeerd worden. Een tweede portie heb je zo gemaakt.
5. Zo, met volle buikjes ploffen we op de bank. Even uitbuiken hoor, maar dan wel onder het genot van een kopje koffie. Daar mag een zelfgebakken koekje niet bij ontbreken. Tegen deze kruidige golden cookies kun je toch geen nee zeggen? Maak ze vooral in een gezellig kerstvormpje.
Koken maar en genieten geblazen! Ga je iets van mijn blog maken deze kerst? Laat het me vooral weten, dat vind ik erg leuk.